Dit paard is na een reeks van 10 laser behandelingen weer hersteld van de peesblessure

Ik ben blij dat ik de HPL voor de paarden als extra therapie kan bieden!
De HPL laser is een fijne tool om bij laesies snellere genezing te genereren. Er zijn al paarden geholpen met mijn HPL, voornamelijk paarden met peesblessures.

Hoe de HPLaser werkt

De laser stimuleert het celmetabolisme door stimulatie van ATP (dit is energie voor de cel), zuurstoftoevoer en snellere bloedcirculatie. Door deze stimulatie wordt het herstel gestimuleerd en versneld. Dit geeft een sneller herstel en een mooier resultaat. Bij pezen ontstaat er minder littekenweefsel en bij wonden (die niet gehecht kunnen worden) wordt er o.a. minder wildvlees gevormd.

Ontstekingsprocessen hebben de volgende kenmerken: roodheid, warmte, pijn, zwelling en functieverlies. Een ontstekingsproces is een biologische reactie en heeft een beschermende functie. Dit proces wordt normaal gesproken nauwgezet door het lichaam gecontroleerd en gereguleerd. Maar soms werkt het afweersysteem van het lichaam onvoldoende en heeft het extra hulp nodig. De HPLaser werkt vooral, in dit ontstekingsproces, tegen zwelling en pijn. Samen met het effect van de laser op stimulatie van herstel wordt ook de roodheid, warmte en functieverlies minder.

Waarvoor de laser geschikt is

  • pees-, spier- en gewrichtsblessures
  • (slecht genezende) wonden: denk ook aan mondhoeken of oppervlakkige wondinfecties
  • abcessen
  • artrose